Geplaatste Facebook paginaberichten aanpassen

Geplaatste Facebook paginaberichten aanpassen

Als beheerder van een Facebook pagina, kan het wel eens handig zijn om een paginabericht achteraf aan te passen. Dat geldt niet alleen voor het maken van tekstuele wijzigingen, maar kan ook betrekking hebben op het toevoegen van campagne tags aan een link om inspanningen op social media achteraf ook goed te kunnen meten via bijv. Google Analytics.

Naar aanleiding van een hoop vragen van klanten, leg ik in dit artikel uit hoe je op een eenvoudige manier de mogelijkheid hebt om geplaatste paginaberichten achteraf alsnog te bewerken.

Update: Facebook berichten kunnen aangepast worden!

Facebook heeft eindelijk de mogelijkheid toegevoegd dat gebruikers zelf geplaatste berichten kunnen aanpassen. Voorheen kon dit al, maar alleen bij berichten met een afbeelding. Sinds 26 september heeft iedere gebruiker zelf de mogelijkheid om geplaatste berichten met tekst of een link te bewerken.

Het bewerken van een bericht bevindt zich onder het uitklapmenu.

facebook bewerken berichten

Door te klikken op bewerken, opent zich een nieuw scherm waar je de tekst of link in een bericht direct kunt wijzigen. Heb je de tekst aangepast? Dan kun je op ‘bewerken voltooid’ klikken en is je bericht aangepast.

facebook bewerken berichten 2

Bewerkingsgeschiedenis van je berichten wordt bijgehouden

Alle wijzigingen die je eventueel bij een bericht doorvoert, worden vastgelegd en zijn ook terug te vinden. Zodra je een bericht hebt aangepast, verschijnt de status ‘bewerkt’ bovenaan het bericht. Als je daar op klikt, verschijnt er een pop-up waar je alle wijzigingen in terug kunt vinden.

Let op: de bewerkingsgeschiedenis is ook zichtbaar voor je vrienden of fans. Mocht je willen voorkomen dat anderen dit ook kunnen zien, dan kun je altijd nog de overweging maken om het bericht te verwijderen en opnieuw te plaatsen ?.

facebook bewerken berichten 3

Hoe kun je een Facebook bericht met foto aanpassen?

Het aanpassen van een geplaatst Facebook berichten met afbeeldingen zijn ook te passen. Dit gaat als volgt:

1.    Klik op de foto van een willekeurige Facebook post.

facebook bericht wijzigen

2.    Vervolgens verschijnt onderstaande pop-up. Hier heb je naast het kunnen bewerken van de post ook de mogelijkheid om personen te taggen of een locatie toe te voegen. Klik vervolgens op ‘bewerken’.

facebook bericht wijzigen 2

3.    Na het klikken op de knop bewerken, heb je als beheerder de mogelijkheid om zowel de tekst als een eventuele link aan te passen. Klik na het aanpassen op ‘bewerken voltooid’ en je zult zien dat je paginabericht aangepast is!

facebook bericht wijzigen 3

Het is dus mogelijk om Facebook berichten op 2 verschillende manieren aan te passen. Handig indien je per ongeluk nog een spelfout tegenkomt of achteraf vergeten bent om campagne tags mee te geven aan je bericht.

Gerelateerde posts
SEA (zoekmachine adverteren)
Social Media
Meer weten over Social Media?